Studio Grease is in 1979 opgericht toen dansfilms als Saturday Night Fever en Grease erg populair waren. De jeugd wilde massaal zelf gaan dansen. Enkele ouders uit de wijk Hoge Vucht keken eens rond bij dansinstellingen en constateerden dat de prijzen voor danslessen heel hoog waren. Daarom organiseerden ze de lessen zelf en zo ontstond er een dansvereniging, een leuke activiteit voor de wijk. Grease is met het toen populaire Jazzdans begonnen en wat later kwam daar ballet, enz. bij.

Jazzdans is een intensieve dansvorm, die ook werd beoefend om fit te blijven. Zo ontstonden uit de Jazzdans meer sportieve bewegingsvormen zoals Jazz gymnastiek en aerobic-dancing. En daaruit vormden zich weer allerlei lesvormen bewegen op muziek (BOM), zoals aerobics, tae-bo, zumba, enz. In de jaren negentig wilden de deelnemers daarbij ook nog fitness met toestellen.  En Grease deed mee.

De dans evalueerde verder en zo trad de Hiphop cultuur in met o.a. breakdance en weer later met streetdance. Grease geeft al breakdance lessen vanaf 1985 en hoort mede daarom bij de top. Maar ook met streetdance en Hip Hop tellen we mee.

Studio Grease heeft zijn onderkomen in een oude gymzaal in de wijk Hoge Vucht te Breda. Deze gymzaal is omgebouwd tot een sportruimte met 2 zalen. Een zaal wordt gebruikt voor fitness en de andere zaal voor allerlei lesvormen. Er zijn kleedruimtes, douches, toilet en zitruimte met balie. De leden kunnen ook gebruik maken van de sauna en zonnebank. Omdat ook andere verenigingen gebruik maken van de zaal zoals voor karate en Zouk functioneert het verenigingsgebouw als een heel belangrijk sportcentrum voor de wijk. Waarvan zo’n 500 leden van 4 tot in de 80 jaar gebruik maken. En waar alle nationaliteiten welkom zijn. Laagdrempelig met lage prijzen zonder commerciële bedoelingen.

De leiding heeft goed contact  met de leden en de wijk en zo blijft het bestuur op de hoogte van nieuwe wensen en meningen.
Bij Grease kunnen kinderen sporten en dansen, gewoon omdat ze dat leuk vinden. Maar de lessen worden op een professionele wijze gegeven. En als kinderen willen kunnen ze ook een hoog niveau bereiken.  Die kinderen worden gestimuleerd en voor hen zijn selectiegroepen opgericht om hen extra aandacht te geven. Er zijn dansers, die van hun hobby hun beroep hebben gemaakt en gingen naar de dansacademie. Breakdancers en andere dansers treden op in Nederland en ook wel daarbuiten. Er zijn dansers, die les geven bij andere scholen in Breda en omgeving.

Fitness en BOM genereerden lange tijd de middelen om wat extra’s te kunnen financieren zoals renovatie van het gebouw, extra lessen selectiegroepen en een uitvoering in het Chassé Theater. Tegenwoordig is er veel concurrentie door veel nieuwe sportscholen en afslankclubs met BOM, terwijl instellingen als middelbare scholen, hbo scholen, bedrijven en zelfs bejaardenhuizen soms een eigen fitness ruimte hebben. Fitness en BOM zijn daardoor geen melkkoe meer.

Doelen van de sponsoring

  1. Grease vormt dus enerzijds een voorziening in de wijk, die een steuntje in de rug goed kan gebruiken om te blijven functioneren (denk aan onderhoud van het pand, fitness apparatuur, etc.).
  2. Wij willen talentvolle dansers de kans blijven geven om zich optimaal te kunnen ontwikkelen en extra lessen en faciliteiten aan te bieden.
  3. Er loopt veel talent rond, graag zouden we daarmee een professionele dansgroep willen oprichten.